• Hogedrukpompen specialist
  • Ruim 70 jaar ervaring
  • Veiligste hogedruk technologie

Hogedrukpomp

Wat is een hogedruk pomp?

Hogedrukpompen zijn gebouwd voor continu gebruik en kunnen ingezet worden voor diverse industriële toepassingen. In de hogedruk reinigingstechniek is een hogedruk pomp een pomp die gebruikt wordt om water van een lage naar ene hoge druk te brengen. Een hoge druk pomp kan onder andere ingezet worden voor het reinigen van oppervlakken, het reinigen van productiemachines, het reinigen van scheepswanden, het reinigen van leidingen en het hogedruk schoonspuiten van (industriële) machines. De hogedruk pompen kunnen tevens opgebouwd worden tot compleet werkende installaties en skids.

Hoe werkt een hogedrukpomp?

KOKS Hogedruk levert hogedrukpompen van Hammelmann voor het hogedruk reinigen van productiemachines, voor het stof en vetvrij maken van fabriekshallen, hogedruk reinigen van ondergrondse en bovengrondse chemische- en olietanks, hogedruk reinigen van plants en raffinaderijen, hogedruk reinigen van vloeren, hogedruk reinigen van scheepsruimen en scheepswanden, hogedruk reinigen van bundels en warmtewisselaars, hogedruk reinigen van leidingen, putten en riolen, hogedruk schoonspuiten van alle soorten bestratingen, het schoonspuiten van (industriële) machines, verwijderen van graffiti en meer.

Wat voor soorten hogedrukpompen zijn er?

De hogedrukpompen die KOKS Hogedruk levert variëren sterk in werkdruk (bar) en wateropbrengst. Wij kunnen hogedruk pompen en installaties leveren tot 4000 bar of pompen met een wateropbrengst van 1600 liter per minuut. Daarnaast hebben wij ook pompen met een wateropbrengst van enkele liters per minuut en pompen met een lage werkdruk.

Hoe werkt een hogedrukpomp?

De werking van een hogedrukpomp is als volgt: de hogedruk pomp bestaat uit aandrijf- en een watervoerend gedeelte, waarbij een aantal plunjers mechanisch worden aangedreven. Bij de zuigslag opent de inlaatklep. De ruimte voor de plunjer vult zich daarbij met water. Bij de persslag drukt de plunjer deze waterhoeveelheid via de persklep naar de perszijde van de pomp. Bij elke plunjerslag wordt per plunjer steeds hetzelfde volume aan water verplaatst. Hoe groter het aandrijftoerental, hoe meer slagen per minuut en hoe groter de wateropbrengst. Een plunjerpomp kan in principe het water eindeloos in druk opvoeren. De maximale werkdruk bij deze hogedrukpompen wordt bepaald door de constructie, materiaalkeuze en de toepassing waarvoor deze wordt ingezet.

Hoe lang gaat een hogedrukpomp mee?

De levensduur van een hogedrukpomp houdt de tijdsperiode in waarin een pomp bruikbaar is. De levensduur van een hogedruk pomp kan aanzienlijk worden verbeterd door deze aan te drijven op een 50% lager toerental dan het door de fabrikant aangegeven maximaal aandrijftoerental. Daarnaast is goed onderhoud aan de pomp van groot belang om ervoor te zorgen dat uw hogedrukpomp in topconditie is en blijft.

Hoe onderhoud je een hogedrukpomp?

Onderhoud aan uw hogedrukpomp is bedoeld om de pomp in goede conditie te brengen en te houden, zodat ze optimaal inzetbaar zijn. Met preventief onderhoud worden defecten voorkomen. Preventief onderhoud is planmatig onderhoud, in de vorm van inspecties en conditiebewaking, volgens vooraf vastgestelde kosten. Deze proactieve vorm van onderhoud draagt bij aan een langere levensduur van uw hogedrukpomp, voorkomt schade, verminderd de onvoorziene kosten en verbetert de betrouwbaarheid van uw hogedruk processen. Periodiek onderhoud is in feite een onderhoudsbeurt en bestaat uit verzorgend onderhoud, periodieke vervanging en periodieke revisie van de hogedruk pomp. Correctief onderhoud bestaat uit onderhoudsactiviteiten, die worden uitgevoerd nadat een storing is opgetreden. Correctief onderhoud is dus herstellend en reactief onderhoud. Defecten worden gesignaleerd en moeten meestal gelijk gerepareerd worden. Met preventief onderhoud worden dus defecten voorkomen en bij correctief onderhoud draait het om het herstellen van gebreken.

Hoe kun je een hogedrukpomp laten certificeren?

Om veilig werken te kunnen garanderen, is het van belang om dat uw hogedrukapparatuur is goedgekeurd. Het is dus belangrijk om uw hogedrukpomp te laten certificeren. De Stichting Industriële Reiniging (SIR) heeft tot doel het bevorderen en reguleren van veilig werken in de industriële reiniging. Hogedrukpompen dienen regelmatig gekeurd te worden door een deskundige SIR-gecertificeerde keurmeester. Op deze manier wordt een goede en veilige werking van uw hogedrukpomp gegarandeerd en voorkomt u gevaarlijke situaties. KOKS Hogedruk biedt certificering van al uw hogedrukpompen aan.

Waar kun je een hogedrukpomp kopen?

Een hogedrukpomp kun je in diverse typen, soorten en uitvoeringen kopen bij KOKS Hogedruk. De hogedrukpompen van Hammelmann die KOKS Hogedruk levert variëren sterk in werkdruk en wateropbrengst. Wij kunnen bijvoorbeeld hogedruk pompen en installaties leveren tot 4000 bar of pompen met een wateropbrengst van 1600 liter per minuut. Maar wij hebben ook hoge druk pompen met een wateropbrengst van enkele liters per minuut en een lage werkdruk. Bij het kopen van een hogedrukpomp zijn kwaliteit en veiligheid onlosmakelijk met elkaar verbonden.

KOKS Hogedruk is onderdeel van topspeler KOKS Group. Vanaf 1 januari 2021 is KOKS Hogedruk de officiële importeur en dealer van Hammelmann hogedruk producten in Nederland. U kunt bij ons terecht voor de beste hogedrukpompen, procespompen, advies en service over het uitgebreide service. Wij hebben de beste reinigingssystemen voor elk hogedruk reinigingsprobleem. Benieuwd naar ons hogedruk assortiment? Bekijk dan ons actuele aanbod!

KOKS Hogedruk leverancier en importeur van Hammelmann hogedrukpompen en hogedrukmaterieel

Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over ons hogedruk pompen assortiment en service? Neem dan gerust contact met ons op! We staan 24/7 klaar om u van dienst te zijn.