• Hogedrukpompen specialist
  • Ruim 70 jaar ervaring
  • Veiligste hogedruk technologie

Hogedrukoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie

Voedingsmiddelenindustrie

voedingsmiddelenindustrie header

Hogedrukreiniging kan ingezet worden in de voedingsmiddelenindustrie. Onder andere bakplaten, machines, tanks, vloeren, biervaten kunnen gereinigd worden met water onder hogedruk. Daarnaast zijn de hogedrukoplossingen van Hammelmann geschikt voor het extraheren van CO2 uit planten, zoals bijvoorbeeld aroma van kruiden en lecithine uit sojabonen. Met waterstralen kunnen diepvriesproducten en alle andere soorten voedsel worden gesneden en wordt hoge druk als milde methode gebruikt voor conservering en bewerking van voedingsmiddelen. Tot slot is pasteurisatie mogelijk onder hogedruk bij 4000 bar.

voedingsmiddelenindustrie hammelmann aquamat

Aquamat

Aquamat tankreinigingsunits verwijderen vuil en afzettingen van de binnen- en buitenwanden van tanks en vaten. Verkrijgbaar in verschillende diameters.

voedingsmiddelenindustrie hammelmann aquamat guide sled

Aquamat guide sled

In combinatie met de guide sled kunnen Aquamat tankreinigingsunits ook worden ingezet voor het reinigen van leidingen en effectief verwijderen van vuil en afzettingen. 

voedingsmiddelenindustrie hammelmann aquarex

Aquarex

Aquarex tankreinigingsapparaten kunnen ingezet worden voor het inwendig reinigen van tanks en vaten. De tankreinigers kunnen aangepast worden aan de omstandigheden ter plaatse.

voedingsmiddelenindustrie hammelmann hogedruk slangen accessoires

Hogedruk slangen en accessoires

Hammelmann biedt een breed assortiment aan hogedruk slangen en diverse accessoires voor alle nominale diameters, werkdrukken en slanglengtes. 

voedingsmiddelenindustrie hammelmann spuitkop inzetstukken nozzle inserts

Spuitkop inzetstukken

Verschillende materialen, spuitkopfactoren en werkdruklimieten zorgen voor een perfecte selectie van spuitkopsets en openen alle mogelijke toepassingsgebieden. KOKS Hogedruk biedt een ruim assortiment aan spuitkop inzetstukken, ook wel nozzle inserts genoemd. 

voedingsmiddelenindustrie hammelmann aangedreven rotorstralen

Aangedreven rotorstralen

Aangedreven rotorstralen vormen samen met spuitkop houders proces geïntegreerde applicatiesystemen die hydraulisch, pneumatisch of elektrisch kunnen worden aangedreven.

voedingsmiddelenindustrie hammelmann persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen en kleding voor hogedruktoepassingen garanderen veiligheid op elk gewenst moment.

voedingsmiddelenindustrie hammelmann waterjet snijsystemen

Waterjet snijsystemen

Zeer gericht waterstralen is ideaal voor het schoon en veilig scheiden van bijna alle materialen. Met de waterstraal snijsystemen van Hammelmann werkt u veilig en energiezuinig. 

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een vraag over de toepassingen of heeft u hulp nodig bij het selecteren van de geschikte oplossing voor uw reinigingsprobleem? Laat hieronder uw gegevens achter en een van onze hogedrukspecialisten zal zo snel mogelijk contact met u opnemen! U mag natuurlijk ook direct mailen naar hogedruk@koks.com of bellen naar +31(0)72 540 6699.